Zrcadlo

Zrcadlo

Anotace: možná by se člověk měl dívat do zrcadla častěji...

Sbírka: Tvorba jedné dívky...

V odraze jiskří se hanebná tvář

z úsměvu se vytrácí radostná zář

Tlusté sklo zrcadla, posměšně se klaní

přede mnou stojí jen ta škaredá paní

Slzy jí padají do hnusného klína

z pohledu jí vyzařuje snad jenom špína

Dívá se na sebe a proklíná krásu

na to aby zkrásněla, měla málo času

Vlasy jí rezaví od všednosti dnů

hledí na sebe očima z nejhorších snů

Rty bledé závistí a bílá je pleť

paže se roztahují a říkají "leť"

Tělo jak od Boha, zchátralé věky

nohy jí neslouží, jen vydávají vzdechy

S odporem zahleděna do stvůry ve skle

zloba je to, co se ve tváři leskne

Naděje se ztrácí s každým pohledem tam

odkud já tu ženu v zrcadle

znám....
Autor perinkaml, 01.03.2011
Přečteno 305x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí