Chudá básnička

Chudá básnička

Anotace: Hodina fyziky, ani nevím jak mě to napadlo.

Chudá básnička


Z oprýskaných cihel zeď
A pod ní rozbitá cesta
To domov můj nyní a teď
Můj majetek, jen děravá vesta

Že peněz jsem prost
A dobrých mravů též
Nemáš-li toho ještě dost
Tak se sbal a do háje běž

Kdo ještě se mi nevyhnul
Ten mě ještě nepotkal
Charakter můj jako pes zhynul
Nechci, aby snad někdo pro mě štkal

Já dělám si tu výčet
Mého bídného já
Špatných vlastností nespočet
Toť vše, co ten červ má

K bohu jsem se modlil
A černýho kafe měl jsem dost
Bůh zmizel, kafe jsem rozlil
Jsem ohlodán na kost

Je jedno jestli noc nebo den
Jaké je roční období
Ať bdíte, či máte zlý sen
Má báseň zde končí
Autor kukopr, 02.03.2011
Přečteno 251x
Tipy 3
Poslední tipující: Cataliina, malá slečna, Ricarda Haner Lowery
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dost se mi líbí podání , nevim proč , cítím z toho život mladého muže na ulici , neklidného a přesto smířeého s životem ,který žije.dávám tip

03.03.2011 01:22:00 | Ricarda Haner Lowery

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí