Modlitba za odpuštění

Modlitba za odpuštění

Anotace: Když jsou lidé na křižovatce života

A tolik se milovali


Až jednou rozešli se ve zlém

Zaslepena zlobou a nenávistí

Sesílala na jeho hlavu

Sodomu Gomoru Rakovinu

Pak s úsměvem Jidáše

Sledovala potají

Rány a pády Osudu

Všechna ta jeho Zastavení

Lidskou Kalvárii


A přesto je On dnes u ní

Ona bílá leží v nemocniční posteli

Rty sevřené bolestí

Kapačky v žíle

Anestetika v těle

Bolest tlumí


On ví

Že už nevstane

A Ona netuší

Že On vedle ní sedí

Po cestách dalekých neznámých

Její oči začínají bloudit

Kolem očí černé stíny

Ty oči jak dvě hluboké studny

Vzpomínek



- Ó, beránku Boží, který smýváš a bereš na sebe hříchy tohoto světa



Ona ví,

Že jde minutu za minutou

Která zbývá

Tam

Za svojí Simonkou

Co v tomto Slzavé údolí

Zažila jen tři Léta

On drží ji pevně za ruku

Tak

Jako kdysi tiše tiše šeptá

Já dávno všechno odpustil

Má prosba je dnes za Tvé odpuštění


Zbavena síly mlčí

Jen víčka se jí náhle zachvěla

Zpod dlouhých řas na polštář slzy

Tiše kanou

Mluvící za všechno nevyřčené

Dnešní i minulé



- Ó, Bože, jenž jsi na nebesích



Dej jí moji sílu

Dej jí ještě nějaký Čas

Z toho mého

A mně

Něco z jejích metastáz

V mém těle je síly a místa dost


Ani Bůh

Ani Smrt neměla slitování

Zasmála se

To máte mít Vy

Ne Já

A zháší svíčku jejího Života



Jeho duše zahaluje se do černé

Ale srdce má náhle čisté osvobozené

- Odpuštěním
Autor Tonyend, 03.03.2011
Přečteno 291x
Tipy 10
Poslední tipující: Azure angel, Javavia, Sladkalu, Gabrielle, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi...ST

04.05.2011 21:45:00 | Azure angel

silné dílo, a souhlasím s tím, co píše labuťka, málo si vážíme a zapomínaáme .....ST

07.03.2011 14:01:00 | Javavia

Zajela až pod kůži svým obsahem... věděla bych o několika lidech, kterým bych to dala přečíst, pro tu podstatu... Ničíme si život pro malichernosti, nenasytnosti a lidskou hloupost a nevážíme si těch obyčejných, ale jen zdánlivě obyčejných věcí, co nám život nadělil... Zloba je ta nejošklivější vlastnost, co nejvíc ublíží... Každý z nás na konci své cesty bude kalkulovat - někdo s úsměvem a čistým stolem a někdo se slzami a spoustou úkolů pro očištění a klid...

03.03.2011 12:26:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí