..konvergenční..

..konvergenční..

Anotace: v obdivu k enimanově hlavě a myšlenkám...

Sbírka: ..na ostří vody..

Řekla jsem chlape,
nelži už mi tady;

že čas když nemá nohy, přece šlape
že venku bývá kláda nebo kosa
že nosíš v tváři strniště
že v koktejlu je zasunutej sosák
že ženám rozplavuješ řečiště
a vlasy maj´ jak vodopády
že nařežeš mi zadek do červena
a učešeš si elegantní patku
že pila Tě svým zubem pokousala
a ztichnout mám jak pěna
že početl sis ve včerejším plátku
že okřídlená myšlenka tu sálá
a dny si letí o sto šest
že představivost plyne do děje
že kladivo je pěst
a ženy planou závistí
že v myšlenkách mám hokeje
že ovzduší se vyčistí
a že se světlo vrhne na otázku
a my tu zapustíme kořeny
že život visí na jediném vlásku
že problémy jsou mořem plaveny

To není moje kolbiště…

…neb ženy mají jiná území
výsostných závěrů

a kulatý či oválný tvar hledaj´ na zemi
i jistou variabilitu k daným poměrům
citové tříště…
Autor šuměnka, 05.03.2011
Přečteno 350x
Tipy 24
Poslední tipující: Špáďa, labuť, Psavec, hatlapatla, zíťa 2, zenge, divoska_jaja, la loba, CULIKATÁ, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Šuměnko, také mě jako prvá věta napadla, že jisto jistě v básnění a inspiraci hokej nemáš :o) Tvé dílko vede lehce k přemýšlení.

05.03.2011 09:06:00 | NikitaNikaT.

Super tak v tomhle nemáš hokej....S.T.

05.03.2011 08:25:00 | ZILA78

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí