Na houpačce osudu

Na houpačce osudu

Anotace: Když na vlastní kůži poznáte velký podraz...

Žiješ si klidně v běhu dní,
vstáváš už, když se rozední,
a míváš mnohé šťastné chvíle,
když hledáš různé kratochvíle.
Máš spoustu snů i starostí
a v mezích skromných možností
jsi vlastně rád, jakou máš práci
a že ti lásku někdo vrací.
A osud je tak trochu spáč.

Pak ale náhle přijde rána
a najednou jsi černá vrána,
vždyť ten, co včera jsi mu věřil,
s důvěrou leccos mu i svěřil,
má náhle cíl svůj jediný.
Dokázat, že je bez viny,
když chybu, kterou způsobil,
zkrátka ti na "hrb" přihodil.
A osud je tak trochu hráč.

Chce se ti náhle tajně brečet,
ač ateista, chtěl bys klečet
a prosit Boha u oltáře,
když barvy mizí z tvojí tváře.
A strhané máš svoje rysy,
ty měl bys odvést všechny "krysy",
jež umí uhnout pohledu,
říkáš si - dík, to nesvedu.
A osud říká: "Nemáš zač!"

Ty nemáš nikde dovolání
a nechutná ti milování,
předvádíš spoustu planých gest,
vždyť dbal jsi vždycky o svou čest!
A když už se ti vaří krev,
řekneš si - zmizím od těch plev!
Těžko však při tom sklidíš slávu,
máš však svou hrdost a jsi v právu!
A osud je tak trochu rváč.

Pak jako Fénix z popele
povstaneš z bláta - rebele -
a začneš znovu od začátku
i se svým šrámem na památku.
Vždyť život náš je jako cyklus,
co má svůj řád i vlastní rytmus.
Někdy si říkáš, proč a zač
byl jsi jen spáčem, teď jsi rváč.
Osud je zkrátka špatný hráč…
Autor alea17, 06.03.2011
Přečteno 343x
Tipy 7
Poslední tipující: Niky88, labuť, CULIKATÁ, Jana M.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc za pochvaly a Labuti i za přivítání - potěšilo!

07.03.2011 19:12:00 | alea17

Napsáno z vlastních citů a prožitků, proto má velkou sílu při čtení...Někdy se životní cesta zašmodrchá a změní směr, ale pořád je naše...
Vítám Tě mezi námi a ať se Ti tu líbí!

07.03.2011 09:12:00 | labuť

DoSt dobrá báseň.Líbí.

06.03.2011 22:25:00 | CULIKATÁ

Přesvědčivě napsáno.

06.03.2011 19:16:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí