Veršovánky *7

Veršovánky *7

Anotace: další díl mé naivity...

Sbírka: První kniha na rozloučenou

*****
Fehlingovým činidlem
Namodro se natři,
Máš-li v sobě aldehyd
Zhnědneš jak se patří.

Pak spoj alkan s čistou vodou
Alkohol tak stvoř
Zahusti to jedlou sodou
Zapal se a shoř.

*****
Názor když upadne na zem
Tak to všechno začíná
Zvedni ho a jedním rázem
Z blbečka je hrdina.

*****
Každý chvilku tahá pilku
Odpusť mi mou drobnou mýlku
Každý chvilku pilku tahá
Odpusť že mi nejsi drahá.

Dlouho já jsem pilku táhl
Daleko to nedotáhl
Obouruč jsem často tahal
Život s tebou-ten mě zmáhal.

Střízlivý i nalitý,
Táhl jsem
Teď táhni ty!

*****
Pikle kují pánové
Pikle kují dámy
Pikle kují kujóni
Pikle kujte s námi.

Lesdes dělám to co umím
Teď však jenom blbě čumím
Jako svetr sražený
Kuju pikle na ženy.

Pikle ta je kujná
Fantazie bujná
Pikle sem a pikle tam
Po ránu je kujívám.

*****
Spadla šlapka ze šlapadla
Spadla šlapka do vody
Kdo ví kdovíjaká babka
Z vody jí tu vyloví.

Spadla babka ze šlapadla
Spadla babka do vody
Kdo ví kdovíjaká šlapka
Ve vodě jí vyhoví.

*****
Kouřil já jsem vodní dýmku
Šlukoval jsem nosem
Nekouřil jsem dobrovolně
Byl jsem vybrán losem.

Losem nebo losicí
Sobicí či sobem
Při problémech trávicích
Cigarety zobem.

*****
U chirálního uhlíku
Setkáme se lásko
Šetři ale slovy díků
Jsem tu jenom na skok.

Voníš mi po terpentýnu
Spojíme se vazbou trojnou
Svlékni si svou pelerínu
A svou sukni nepokojnou.

*****
Soucítím já s polštářema
Co se na nich válí
Lidi co si na ně dřepnou
Aniž jim to schválí.

„Baví tě být polštářem?“
Ptal jsem se ho k ránu
„Ne“ řekl mi a změnil se
V puntíkatou vránu.

Byl to totiž lehár starý
Vycpaný jen peřím
Řekl že se zase vrátí
A tak čekám,věrím.

*****
Leží palec na kavalci
Válí se jak lemra
A jak všichni spolupalci
Občas hodí kemra.

Tenhle palec světaznalý
Línej je jak svině
A ač je ho kousek malý
Drbává se v klíně.

*****
Běžela myš kolem pasti
Ucítila eidam
Neodolala té slasti
O berlích teď pajdá.

*****
Autor Rejha, 07.03.2011
Přečteno 372x
Tipy 4
Poslední tipující: divoska_jaja, Marcone
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

'zhnědneš jak se patří' mě dostalo:)
máš tam perly musím říct... zkusím další;)

15.06.2011 18:27:00 | Trdlo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí