Snad jenom Kudykam

Snad jenom Kudykam

Anotace: První pokus o villonskou baladu (ze soutěže)

Poslouchám zprávy z rádia,
světlý bod hledám v televizi.
Koktá tam pán jak z Claudia -
vláda má pro vás novou vizi!
Jen zájem o nás trochu mizí,
zkrátka se starej ve všem sám!
Kdo nám teď může pomoct v krizi?
Bůh ne - snad jenom Kudykam.

Opět nás krmí média -
v rozpočtu chceme revizi!
Stoupají stupně Celsia,
zas někdo shrábnul provizi.
Státní dluh hned tak nezmizí
a naroste i bez reklam.
Kdo ví, kde jsou ty devizy?
Bůh ne - snad jenom Kudykam.

Dnes lyrikál zní z pódia
bez politických diskuzí.
Nekřičí - zdraží Fábia!
Nedělá falešnou iluzi.
Do žil nám pustil infuzi,
odnesl plevy čert ví kam.
Kdo léčí hravě přes múzy?
Bůh ne - snad jenom Kudykam.

Když už máš silnou averzi
na ty, co drtí sebeklam,
v divadle tvou duši odrezí -
Bůh ne - to jenom Kudykam.
Autor alea17, 07.03.2011
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: Tik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý pokus! :o)

07.03.2011 22:06:00 | Tik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí