Herec

Herec

Anotace: Pocta hercům (2.pokus o villonskou baladu)

Znám spousty různých profesí,
jež stvořil roztodivný svět.
Někdo se jimi honosí,
o jiných raděj nevědět.
V jedné však nelze podvádět -
má podob plnou paletu.
Můžeš v ní umřít a pak dovádět -
herec má tisíc životů.

Zná slávu, závist okusí
a přízní dam se může chvět.
V kostýmech, co se dávno nenosí,
jak král či šašek smí se skvět.
Někdy mu stačí jen pár vět
vyvolat smích i trampotu.
Pro potlesk chce se uklánět -
herec má tisíc životů.

Když nemoc spánky orosí -
tvář zkroušenou líp nevidět!
Bolest se vkrádá do pusy
a tělo nechce rozumět.
Divák však nesmí uvidět,
že duše herce pláče tu.
S rolí se nelze rozvádět -
Herec má tisíc životů!

Někdy by spíš chtěl povědět,
že cítí strach a samotu.
jedno mu můžeš závidět -
herec má tisíc životů.
Autor alea17, 08.03.2011
Přečteno 293x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí