Bezdomovec

Bezdomovec

Anotace: Tohle téma mě nemůže nechat lhostejnou... (3. pokus o villonskou baladu)

Na rohu ulice V závěji,
slýcháváš mumlat divná slova.
Na zemi pár špačků s nadějí
hledá si chlápek bez domova.
A jako včera, dneska znova
laciným vínem jde si přihnout.
Má pro něj smysl šance nová?
Spíš platí - lepší se vyhnout!

Někdy se vozívá tramvají
z konečné kousek od hřbitova.
Blízko něj lidé hned vstávají,
roušku si bere čerstvá vdova.
U dveří výrostek sprostě se chová:
"Obtížný hmyz by sakra měl zhynout!"
Před sněhem varuje TV Nova -
lepší je cestám se vyhnout.

Je zima, mráz, ledy netají,
pod mostní pilíř se teď schová.
Smrtka už sahá na zvon v orloji,
krajina je tak divně snová…
A v dáli z lesa houkla sova,
pod ledem voda nechce plynout.
Oprava mostu stále nehotová!
Dál platí - lepší se vyhnout.

Poslouchám slova ministrova:
"S problémem musíme pohnout!"
Chystá se na dlouho do Mnichova,
vždyť říkám - lepší se vyhnout!
Autor alea17, 08.03.2011
Přečteno 288x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí