Šachový souboj

Šachový souboj

Anotace: ...

V šachovém souboji
tančí prsty válečníka,
mysl vyčkává rozkazu jezdce,
pěšák pochoduje
podle rozkazu dvou prstů,
dáma se drží v pozadí,
král se ušklebuje,
v zraku se mu třpytí
ten odvěký souboj
během černých a bílých dní...

...a každá další
bitva nemusí být předem
vyhraná nebo prohraná...

některé souboje končí
nerozhodným stáním

a bohové si rvou vlasy
nebo podávají ruce...

...v gestu mírové dohody...
Autor Tomáš Přidal, 08.03.2011
Přečteno 262x
Tipy 16
Poslední tipující: jitka.svobodova, Danga, dream in emptiness, modrá..., WAYWARD, Kájoušek, Květka Š., Gabrielle, Marcone, Jiná, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí