V srdci...

V srdci...

Anotace: ...to začíná

V srdci pýcha, která bodá do slabin znenadání,
v ústech chuť po věhlasné slávě a věčném políbení,
v úžlabině jazyka polknutí do pekel nezabrání
žádná mocnost, která drží se, i když zrovna nepramení.

V srdci žár, který stravuje zákazník dobrých pokrmů,
v ústech chuť po slaných slzách, které vše smáčí,
v soutěsce klína bez zbytečně prudkých ústrků,
žádná osobnost nepřiměje vnitřní hlas k pláči.

Prostota lidských skutků, které vše usnadní,
třeba ochota pomoci nemocnému k lékaři,
není (bohužel) u mnoha lidí dnes výsadní,
a kdekdo se proti své vůli netváří.
Autor Tomáš Přidal, 10.03.2011
Přečteno 267x
Tipy 21
Poslední tipující: dream in emptiness, jitka.svobodova, Anne Leyyd, Niky88, labuť, CULIKATÁ, Danga, Gabrielle, Marcone, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí