BABIČKA

BABIČKA

Anotace: ....

Pavučiny
jako spletené slzy štěstí
malých pravnoučků
babiččini
dlaně jako ošlapané náměstí
do vrásek chodníčků.

Kynuté knedlíky
jako skali s cukrovou polevou
když cepínem vyrveš srdce švestky
kakaové nadýchané perníky
jako převisy hor,co oblevou
utrhly se a na jazyk sladce stekly.

Takovéhle dělala dobroty
pro své vnoučky
životem oprýskaná žena
co dělala ty nejúžasnější kompoty
a džem tak lehoučký
nadýchaný jako mořská pěna.

Marmelády míchané půlnocí
z knihy
co jako lexikon kouzel vypadá
s čarovnou pomocí
z láskou v srdci
a vírou Boha,…..do nebe se vydala.
Autor ZILA78, 11.03.2011
Přečteno 236x
Tipy 23
Poslední tipující: Mbonita, la loba, labuť, Marcone, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, modrá..., Květka Š., Helena Lovecká, šuměnka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo dala bych si knedlik,pernik,škvarkovou placku,bramborák...

11.03.2011 17:55:00 | la loba

Taková byla i moje:-).Moc hezky jsi napsal a před očima se mi objevily nadýchané kynuté knedlíky a pochoutky, které babičky dělávaly:-)

11.03.2011 14:24:00 | CULIKATÁ

obarvuješ mi dětství
a vracíš vzpomínky!

díky za tohle ráno

11.03.2011 09:42:00 | šuměnka

Takové se už nerodí

11.03.2011 07:41:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí