Nesměle zlá

Nesměle zlá

Anotace: ...je doba, lidé, a někdy i život sám; i když s tím musíme počítat...bát se je přirozený činitel lidské mysli

V tříštivých ozvucích
trnových zrcadel,
přejíždí pavoučí pařát
po žalostném obraze,
v odrazu neživé přítomnosti.

V předbíhavých letech
pouliční kriminality,
divoká sousoší uchvacují
neřádný život
zločinné dekády.

Žebrácké doupě
slídičů a poskoků,
je vyvrženým orgánem
tiché anonymity,
a narážek na špatnosti
majetných občanů,
kteří si cpou peníze
do úst, aby nejenom
jejich peněžní konto
bylo objemné, ale i
oni pyšně ukazovali
svá objemná břicha
nadutá vklady.

Bohové všemohoucí,
dlí nad jednotlivci
a společně vynášejí
nepsané ortely nad
příživníky degradující
společnosti, které
jsou děsivě povědomé
nočním můrám z pohádek
bratří Grimmů.

A strach je stejně
přirozený jako ten
běh životem, kdy překážky
do tratě si každý staví sám...
Autor Tomáš Přidal, 11.03.2011
Přečteno 288x
Tipy 15
Poslední tipující: jitka.svobodova, Danga, Mbonita, Gabrielle, Jiná, korncaffe, Květka Š., Marcone
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

p e r f e k t n í!

11.03.2011 18:09:00 | korncaffe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí