Baletka

Baletka

Anotace: po dlouhe dobe se zas hlasim, otazka, na jak dlouho a jak "kvalitne"... musela jsem. vzdyt je to balet, a tim jsem posedla...

Tak jako motýlek
za parného léta
se nese poháněna větrem...
Vše zbylé nechá jenom žertem.

A jako pero klouže po papíře,
črtajíc kroky neslyšně
v bezedné hladině.

Na špičky lehce,
tam a zpět,
na nich smíš poznat celý svět.

Ty krůčky jemné
se na parketě ztrácí
a tenké nožky plavou
v peřinách.

Na tóny klavíru
mdle v piruetě mizí
a křehké paže
jako mladé stonky
se střípky listů na prstech
se vinou přímo ke slunci.

Je z porcelánu.
Panenka.
Autor korncaffe, 11.03.2011
Přečteno 380x
Tipy 8
Poslední tipující: la loba, Radek.oslov.Šafárik, Gabrielle, CULIKATÁ, Helena Lovecká, Denael
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na tóny klavíru
mdle v piruetě mizí
a křehké paže
jako mladé stonky
se střípky listů na prstech
se vinou přímo ke slunci.

ST .. tanec miluju, v jakékoli formě .. no a v kombinaci s klavírem .. ideální

11.03.2011 18:47:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí