Lodivod

Lodivod

Anotace: Svůj život máme ve svých rukou a víc to poznáváme s dospíváním

Hledět sám sobě do očí
vesmírnou klenbou ke hvězdám,
kolikrát v dlani otočím
prach svátý zde k mým roklinám.

Propadám drahám létavic,
jež nezrozeny zesnou
a potmě vidím mnohem víc
zlou jizvu celím ranou.

Jsem prázdný kout v prostřed zahrady,
kde v zemi vzplály růže,
železa skout na obavy,
já přerodil se v muže.

Opustil břehy dálných vod,
mnohokrát zaplakal hořce,
je srdce mé, můj lodivod,
upíjím z kalichu hořce.

Uspím svou poslední slzu,
zkonejším vlny vod,
vyprahlá ústa pouště ji vpijí,
svědomí mé je můj osud
a dokud ještě žiji
jsem sobě sám svůj lodivod
Autor Akrij8, 11.03.2011
Přečteno 291x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, Sladkalu, Marcone
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí