POROD

POROD

Anotace: ....

Hazard splín
hrobové jezero
prvorozený klín
to bolelo.
Roztrhlo tě to
na krystalky stáří
na paprsků světlo
na sedm divů v kalendáři.
Pomačkaná jako cár
zuboženého papíru
máš perutí dar
máš životy kacířů.
Pevně v rukou
a slunce svázané do kozelce
dáš!...šanci druhou
pozor na střelce.
I na štíra
jeho bodec lstivě pálí na kůži
po něm jen v srdci díra
a pachuť žízně na růži.
Tak to bolelo
a ty stále běžíš račím krokem
holá hlava jako koleno
rok stal se prorokem.
Máš syna
silného jako dub
bude z něho král
není to tvoje vina
cumel mu kup
aby národu štěstí dal.
Autor ZILA78, 12.03.2011
Přečteno 278x
Tipy 19
Poslední tipující: labuť, šuměnka, la loba, Juan Francesco de Faro, Mbonita, CULIKATÁ, zenge, Helena Lovecká, Kars, hatlapatla, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

svázané slunce provazy
dej pozor, ať to nehází
kopyta bez podkov rychlá jsou
se střelcem v nebi láska hrou...

13.03.2011 20:38:00 | šuměnka

St!nádhera,zas ta co se mi zadírá do srdce.

13.03.2011 10:34:00 | la loba

ta báseň je jak otisk sama sebe na skle..

ST

12.03.2011 17:35:00 | Mbonita

prvotní bolest z narození .. trvá dokud ji neuzdravíme .. ST

12.03.2011 10:14:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí