Půlnoc

Půlnoc

Anotace: v Lipníku

Je půlnoc za branou
snažím se k loubí dovidět
kde stávali jsme spolu
a já ti ústa mátla
s nebývalou lehkostí

jen krok

u kašny Zpovědníka
z vin se vypopelím
vytřesu peří
a do srdíček listů
vtisknu svoje měj

mě dál

Je půlnoc pod morovým sloupem

tu před očima Panny
ti rukoudáním
nehynoucí ráno slíbím
a klíček pod kamenem
a dravčí křik
ve výšce na ambitech

v řetězech ležících
své srdce k spánku ukonejším

Je půlnoc věčných slibů
a u Jakuba probouzí se zvon
Autor Hesiona-Essylt, 13.03.2011
Přečteno 274x
Tipy 17
Poslední tipující: Frr, Jana M., Maryje..., Jiparo, el viento, strašidýlko-střapatý, Zubr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí