Jablko

Jablko

Anotace: Vypráví moje povedená nevlastní sestra.. Snad se o ní karma postará =)

Jablko se kutálí
za mým domem po poli.
Pak, přestože nemá kolečka,
zkutálelo se dolů z kopečka
a spadlo mi do náruče..
Úžasem mi srdce tluče-
-je tam nápis dobře skrytý,
nejspíš nožíkem vyrytý.
Stojí tam: „Zdoláš dvě míle,
spadneš do klína mé milé,
úsměv na tváři jí vykouzlíš..
Která to je, to už dávno víš-
-nejkrásnější dcera selky..
Zdoláš pole, kopec velký..
Tak už hlavně upaluj,
ode mě ji pozdravuj!“
Dnes jsem měla svatbu se svým snoubencem mít,
ale kvůli ctiteli jsem ho nechala jít..
On plakal, já jsem se smála..
Karma mi však lekci dala-
-ctitel byl vlastně můj snoubenec..
Jsem hloupěší nežli mazanec!
Autor Cataliina, 13.03.2011
Přečteno 255x
Tipy 3
Poslední tipující: Helena Lovecká, Marcone
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je tak když nevěříme sami sobě, svému vnímání, hezky stvárněno

13.03.2011 14:22:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí