Zmatečná běžecká kruhová či spirální? spinální ...

Zmatečná běžecká kruhová či spirální? spinální ...

Anotace: běh života, kam to pořád utíkáme? a proč se pořád na něco ptáme? .. nečekejte odpovědi, i když to oni už přece dávno vědí ...taková zenová :-)

Sbírka: O životě ..., Vhledy

Utíkám sama před sebou
myslím si, že mě nedoženou
stíny
lamp
co v nás
a sobě mám
jak si můžu myslet
-bláhová-
že nechám za sebou
-nachová-
...nechová se tak sice,
ale je to lajdák po mamince ...

utíkám
ale jak to můžu uběhnout
když si pořád s sebou nesu
zdroj světla na podnosu
pod nosem ho mám
neustále
zdroj
jak světla a stínů
které takto nedostihnu
ale dostihnout se nechat mám
a v klídku ... stínů ... spočinout ...
když světla bylo již příliš

není li to lež či pravda, činíš?
Či níž?
Co můj Bože, co, myslíš ...

"Můžeš si vybrat
...třeba obojí...
a mě furt neotravuj
proč po mě pořád chceš nějaké odpovědi?
to přece všichni (uvnitř tebe) už dávno vědí
tak mě nech být, nech mě spát
a ty se koukej konečně sama po sobě rozkoukat!"
Autor Helena Lovecká, 13.03.2011
Přečteno 378x
Tipy 19
Poslední tipující: Marcone, Psavec, hatlapatla, V.N.Losinský, Juan Francesco de Faro, Květka Š., hašlerka, šuměnka, la loba, malá slečna, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nést si zdroj světla na podnose
skrz tmu až na kraj pohnutí
mít v dlaních díky místo proseb
a klíče k dveřím zamknutí...

13.03.2011 19:55:00 | šuměnka

utíkám
ale jak to můžu uběhnout
když si pořád s sebou nesu
zdroj světla na podnosu
pod nosem ho mám
neustále
zdroj
jak světla a stínů
které takto nedostihnu
ale dostihnout se nechat mám
a v klídku ... stínů ... spočinout ...
když světla bylo již příliš

Tohle se mi líbí moc dobré....S.T.

13.03.2011 19:20:00 | ZILA78

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí