Kašlu na nějaký název

Kašlu na nějaký název

Anotace: ...............

Během okamžiků
den za dnem běží
listí padá
tráva roste
modré nebe
temná obloha
v nočním úsvitu
věk za věkem se střídá
kde jsou nyní hvězdy
nebo snad chemické sloučeniny
o tom se jen pochybuje

co jen stačí ke štěstí
kytara, na kterou hraje
ten mistr
s kloboukem

milovaní s dívkou
o letním večeru
blízko jezera
u kterého zapadá slunce
skoro jak situace
na kterou se nikdy nezapomene

přichází bouře
tsunami neštěstí
vyhození nepotřebných věcí do popelnice
ztracené chvíle
ale zas plné lásky
které se změnili na smetí

tvrdost, síla, odhodlání nebo jen zmar
pláč nad rozlitým mlíkem
i hodiny se zastavily
ale čas jinde běží rychleji
než sníh padá z oblohy

pochybuje, ale smějeme se
pijeme brčkem
čaj z daleké země
už ani nevěřím, zda mám něco hledat
něco před nosem nemiluji
ale to co je vzdálené a tajemné
to mě láká o hodně více

je to snad výherní automat ten život?
kolik mincí do něho ještě spadne
to já nevím
ale myšlenky mi v hlavě říkají
udělej to, co udělat máš

buď tím čím chceš být
srdce, rozum a úsměvy
nebo nepochopení jiných lidí
oni nebudou ti, co ti ve tvém životě zůstanou
každý z nás půjde jinou cestou na této křižovatce

listí poroste dál
pršet bude stále
a my nic na tom nezměníme…
Autor Vlk v rouše, 15.03.2011
Přečteno 249x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, Juan Francesco de Faro, la loba, Denael, Kristine Clary-Aldringen, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Nikotin
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No nevím nejsem kritik prostě se mi líbí...st

15.03.2011 21:30:00 | la loba

Vešlo se Ti sem hodně myšlenek, pocity, ať už okolní, či vlastní. Zamyšlenka, jistá hloubka má skvělý nádech k pozastavení. Ač je to delší, mně to nevadí, protože jsem si náramně početla. Tvé dílko je o něčem, nikoliv ničem a to je to nej, co může být. ST!*** za obsah.

15.03.2011 06:08:00 | NikitaNikaT.

Mimochodem skvělý název.

15.03.2011 00:16:00 | Nikotin

Zestručnit, vyhodit klišé a rádobymoudrý přirovnání, ponechat jen syrový obrazy, pak to bude super. Potenciál evidentně máš, takže tip.

15.03.2011 00:15:00 | Nikotin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí