SPIRÁLOVITĚ KRUHOVITÁ DÍRA

SPIRÁLOVITĚ KRUHOVITÁ DÍRA

Anotace: ....

Dravec v přítmí
cirkusového stanu
kůže z indiánského týpí
už nebolí,zahojen k ránu
tuží s kurkumy a tulipánů
když měsíc ticho rozdává
do noci vlkům svítí
na karty a na sny.

Fialově černé oko večera
hvězdy jako majáky
nenalezených námořníků
teskně hraje citera
když vojáci s padáky
na fotkách s nedělníků
umírají v zátiší Vietnamu.

Obnažené břicho rasizmu
hnědá či bílá
pravice,stejnokroj k fašizmu
levice,třešnička rudě shnilá.

Náboženství idealizmus
bez devize

Samotná víra!

Vlastně v co věřit?

černobílí vesmír
a v něm spirálovitě kruhovitá díra.
Autor ZILA78, 15.03.2011
Přečteno 268x
Tipy 24
Poslední tipující: Bona, šuměnka, Helena Lovecká, Juan Francesco de Faro, zelená víla, CULIKATÁ, Mbonita, Danga, labuť, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chci proletět a ocitnout se na té druhé straně
kde uzdraví se kdokoli, kdo city zraněn...

16.03.2011 08:53:00 | šuměnka

skvěle napsáno.. mně jen k tomu tak hezky došlo, jak fanatizmus je příšernej..

15.03.2011 22:23:00 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí