Nová předvolba

Nová předvolba

Anotace: ...Only one...

Plujeme
na nové lodi dnů
právě začínajícího
života.
Je to trochu repete,
ale bez vyhasínajícího
nebe s hvězdami,
které nesou náš směr.

Kdo ví, co nás přivítá
v přístavním molu
na druhém břehu.
Kdo ví, zda i člověk nelítá,
když roztáhne křídla,
kterých se vzdal
za pozemského běhu
vlastního Maratonu.

Nová šance leskne se
brilancí novoty
a nikdo neví, co stane se,
až naše loď zakotví.

Ale tentokrát to nevadí,
i přestože trup lodi
nejspíš o útesy zavadí.
Tentokrát zvolili jsme
totiž jinou konstrukci
bez tlačítka
pro případnou sebedestrukci.

Dobrá volba
pro cestu, která byla
neviděnou, přestože
kompas přímo před námi
ležel a ukazoval, že
všechny z cest na
stejné místo vedou.

A tak plujeme
dál… skoro jako
poprvé, když
směr jsme našli.

PS:
Naše mezinárodní předvolba
pro slova: "Na viděnou..."
v tento čas nahrazena byla.
Autor Denael, 17.03.2011
Přečteno 271x
Tipy 9
Poslední tipující: Chancer, strašidýlko-střapatý, páááááááá, CULIKATÁ, Marcone, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí