Devítky

Devítky

Anotace: ... volné pokračování číselného vedení s předem neznámým koncem ... objevování skrytých významů s vedením i bez něj ... to už není říkanka :-)

Sbírka: Hraní si se slovy ...

A po sedmičkách devítky
... všude vidím ...
posunulo se nám vnímání
do třetího řádu
-či řádku-
tři krát tři
nešetři
a přidej další hádku
ale o čem
tohle je snad jasný, ne?
kdo by rozporoval
ty dvě čísla nevinná
které když se znásobí
je tu rána
nových dní
devět ... milimetrů

v metru
nebezpečno
slečno
mám vám nějak pomoci?

Po-moci ... touží celý svět
je to lepší nevidět?

Nebo v sobě najít prudu
která ač na kraji studu
snaží se jen o totéž
přežít
nežít

- nelži též -

boj a rána
moje malá
to znamená číslo devět
devítka a boj a coby
bojím se o tvé ty soby
milý santo ve Švédsku
nad Švédskem
tys byl vlastně též
vikingem
bojovníkem
za svobodu

jistě?

a co ty otroci?
i oni touží po moci?
co myslíš?
že nevíš?
nedivím se

ne-stydím se

devítka
bojovník
sedmička
milovník

je potřeba ochrany
vyrovnání obou směrů
a že je to v nedohlednu?

mýlíte se, nevidíte
už nám jede za obzorem

ženská mužská energie
ženská vlna ... vlnění ... co změní ...
mužná síla ... jasná ...
ochranná a směřující

sedmička a devítka
7 9
kyj a spirála ...
není to náhodou naopak?
jako všechno co si tady vysvětlujem ...

neplujem

jedno je jisté
propojování
ochrana
potřebujem obojí
a nebojovat

tolerovat
respektovat
doplňovat
balancovat
využívat
ku prospěchu ...

velmi neumělé
neučesané
přesto chráněné
a hledající směr

sedmička devítkou
nebo devítka sedmičkou?

přece ...
průměrnou osmičkou
a ještě navíc
ležatou

nekonečnou


jak jinak :-)
Autor Helena Lovecká, 17.03.2011
Přečteno 457x
Tipy 27
Poslední tipující: la loba, James Libustka, Dota Slunská, šuměnka, V.N.Losinský, Tanzania, labuť, hatlapatla, Květka Š., NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na tři devítky budu za chvíli psát výroční
a zatím nemám v hlavě ani zbla tuchy jaký bude děj

ta Tvá je krásná, hračičková / má bude půlnoční
a možná místo kouzelníka přijde čaroděj :)

18.03.2011 19:11:00 | šuměnka

Pro mě opravdu působivé, děkuju za dobré počtení a za odměnu, pouze ST!*** smím dát.

17.03.2011 21:19:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí