Ničitelé krásna

Ničitelé krásna

Anotace: výzva

Rozkvetlá luka v jarním rozbřesku,
tolik kvítí,mechu,rosného lesku.
Od lesních bytostí
vyšlapanou stezku,
jako na plastice krajiny,
vyvedenou z vosku.

To vše malíř skicuje rychlými tahy,
co vypadají,jako planetární dráhy,
jako vodnář i váhy,
sochař hněte jídlo z podlahy,
poeta vykreslujíc milenky a vrahy.
Každý pohyb uhlem ma specifickou minulost.
Nenapodobitelné umění,
co vzbuzuje závist i zlost
těm,jenž nebyli obdařeni,
schopností vyjevit obrazy
z mysli,za srdce,
jsouc duševně nazí.

Ničí vše krásné,
tedy navždy zachovejme sobě
kresby,sochy,básně.
Jako odkaz naší doby prohnilé,
coby poslední možnost,
zachránit duše zbloudilé,
nechápajíc krásu.

Pro naši vlastní spásu.
Autor Marcone, 18.03.2011
Přečteno 301x
Tipy 23
Poslední tipující: efeeez, NikitaNikaT., hašlerka, Charibeja, Radek.oslov.Šafárik, Jiná, la loba, Helena Lovecká, Květka Š., Anjesis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu zamyšlenkové a hloubavé... myslím, že každý, kdo si Tvé dílko přečte, zamyslí se... všec krásné je kolem nás, stačí se jen dívat. Ovšem, jsou lidé, kteří to ničí... někdy s úmyslem, ondy bez něj.

19.03.2011 21:25:00 | NikitaNikaT.

st má to grády

18.03.2011 12:47:00 | la loba

pěkné veršování

18.03.2011 11:01:00 | Helena Lovecká

Krása není všechno
v hloubi duše,se to
krásné musí ukázat...

18.03.2011 07:40:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí