Nebeští strážci

Nebeští strážci

Anotace: ..o naději, jež nás neopouští nikdy, ani v hodině smrti...

Padá hvězda, druhá, třetí,
v širou dáli směle letí.
Uvidím je zas?
Bůhví, vem to ďas.

Ještě stále padají,
obavy se vytrácejí,
rychle přej si přání,
a pozdějc, z nenadání,
budeš mile překvapen,
hvězda splní Ti Tvůj sen.

Stačí stále doufat,
jen málo si zoufat,
život brát vždy s úsměvem,
vždyť jak krásný je každý den.

Rozhlídni se kolem sebe,
nad hlavou tajuplné nebe,
kolem tma a klid,
v dáli slyšíš vlky výt.

Jsi - li sám, pak věz, že nejsi,
ať jsi, kdo jsi, ať jsi, kde jsi,
hvězdy bdí nad Tvým osudem,
tajní ti průvodci životem.

Jsou to Tví andělé,
od pondělí do neděle,
přes den modlí se v oblacích,
bys došel do bran nebeských.

V noci pak pomaličku,
změní se v lucerničku,
provází Tě denně na Tvé pouti,
bys mohl cestu zdárně dojíti.

Nepochybuj o jejich moci,
byť bez stálé pomoci,
nemohl bys dojít k cíli,
temné síly by Tě pohltily.

Děkuj Bohu za klenbu nebeskou,
za anděly, jež potkáš cestou,
za hvězdy, jež v noci září,
když Tě všechno kolem síří.

I v dobu temnou,
hvězdy jsou nade mnou.
Autor berunka, 18.03.2011
Přečteno 473x
Tipy 1
Poslední tipující: hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

19...
Ac jo, to je dávno :-)

18.03.2011 18:50:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí