Vrána, co neuměla létat

Vrána, co neuměla létat

Anotace: Ze sbírky: "In Vino Veritas" POZN: Život se dá buď prožít, nebo prováhat.

Sbírka: In Vino Veritas

Vrána, co neuměla létat


U rybníka na topolu sedí vrána.
Sedí tam večer, sedí tam z rána.
Bojí se vzlétnout a poznat svět,
celý den se přemlouvá udělat krok vpřed.

Sotva nakročí a hned zas couvne,
jen se rozhodne a už váhá.

*

U rybníka na topolu sedí vrána.
Sedí tam večer, sedí tam z rána.
Už nechce vzlétnout a poznat svět,
celý den jen kouká a neví, co je let.

Sotva nakročila a hned zas couvla,
jen se rozhodla a už váhala.

*

U rybníka pod topolem leží vrána,
leží tam večer, leží tam z rána.
Bála se vzlétnout a poznat svět,
celé dny tak uvadal její duch, její květ.

Proto radím jiným vránám, neváhat,
máte křídla, začněte je namáhat.
Autor Miro Sparkus, 19.03.2011
Přečteno 313x
Tipy 5
Poslední tipující: Loveless, Vodoměrka, Anjesis, Jiná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

páni, tak tohle je docela trefné a povzbuzující, líbí se mi způsob, jakým jsi to napsal, a má to opravdu parádní poselství, i moc dobré použití symboliky ST

20.03.2011 22:27:00 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí