Mrtvoly

Mrtvoly

Anotace: když budete číst dál, tak se to dozvíte

Uprostřed náměstí,
objevil se oběšenec,
trpěl asi moc,
kvůli neřesti.
Vzal si život,
udělal to přes noc,
co ho k tomu vedlo?

Mezi lidmi,
objevila se mrtvola,
nikdo si jí nevšímá,
ignorant ně obcházejí,
ani pohřeb se nekoná.
Byl to muž,
ve středních letech,
snad na protest,
nebo ze zlomené duše,
zbyla pouhá veteš.


Je to dva týdny,
a torzo těla,
pořád na ulici leží,
nikdo ho nevezme,
to těžko - stěží.

Symbol naší doby,
kdy sobečtí lidé,
staví velké domy.
Ztratila se osobita,
děti barvy snědé,
na pískovišti,
nemají místo.

Ptám se,
dokážeme tohle změnit?
Za dvacet let svobody,
jsme pěkně v prdeli.




Páni radní - sebrali.
co se dalo,
stejně tak rychle zmizeli.
Co nám, ale zbylo,
rozbořené památky,
miliony kruhových objezdů,
copak řeší ODS na sjezdu?

Máme oči pro pláč,
a po Evropě ostudu,
naše vláda zklamala,
spíše to posrala.

Jako národ,
jsme v úpadku,
naprosto bezmocní,
hlavně si udělme ceny,
a prémie výroční.



Pak zapomeneme,
na ty dva biliony,
chtělo by to změnu,
Dobrej nápad,
a kreativní lidi,

Učme se od ostatních,
ať taky vidí,
že Češi něco vědí!
Autor Luca Steavens, 19.03.2011
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí