Naděje.....

Naděje.....

Anotace: ....malé zrníčko, kterého se křečovitě držíme a pořád věříme v zázrak.....

Příroda se do jara probouzí,
zima nás naposled zasněží.
Slunce, když z pod mraků vykoukne,
všechno kol sebe zahřeje.

Mě je však zima a slunce nepomáhá,
bolest je ve mně zachumlaná.
Smutek mě zabalil do svého hávu.
Dnes v oblacích nenosím hlavu.

Maruška před očima se mi ztrácí,
je jako věchýtek, lehčí a lehčí.
Dáma v černém u hlavy jí stojí,
svíčka dohořívá, kosa se rozkomíhá.

Zbývá jen zrnko naděje, že se to změní,
láska a starostlivost snad vše změní.
V registru její jméno září červeně,
hledá se dárce kostní dřeně.

Krev nechala jsem si odebebrat,
možná se stane zázrak
a svou dřeň budu moci dát,
snad tobě a nebo někomu – život darovat.

Smrtko, nebruš kosu a pár dní posečkej,
dej nám ještě náděj a nespěchej.
Svíčka ještě hoří, leč plamínek skomírá,
Maruška není jediná, kdo stále doufá – v zázrak.
Autor Bona, 19.03.2011
Přečteno 368x
Tipy 15
Poslední tipující: hatlapatla, dark evelyn, Mbonita, la loba, CULIKATÁ, Psavec, Květka Š., Jiná, Marcone, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Boný, to je strašlivě bolestivé téma:(.Semínko naděje, tělíčko zahřeje, obrátí stav a ku zdraví půjde snad...

20.03.2011 11:10:00 | CULIKATÁ

Aj u mě, jedna Maruška umírá... rakovina... smutné. :´o(

19.03.2011 21:04:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí