První prosím zhasnout!

První prosím zhasnout!

Anotace: Měsíc a pouliční lampy milenců...

První, kdo dostane se k Měsíci,
prosím zkuste na okamžik ztlumit
jeho záři, co dnes stíní mnoho z hvězd,
které nejsou vidět a tak pouze pláčou.

S láskou, či snad s milenkou,
dívat se dnes chci na hvězdy,
a do ksichtů dopadá nám světlo z pouličních lamp,
co i záři Měsíce mohou opovážit se krást.

Zhasněte někdo ty zkurvená světla,
co kradou krásu svobodných hvězd,
bez nich není mraků, co schovávají jejich tvář,
bez nich není básníků, co duši svoji chtějí psát.

Vypněte Měsíc, zhasněte lampy,
Ty první, kdo nás stvořil,
jen jdi v klidu dál,
a za sebou v pokoji, navždy tmu nech vlát.

Vypněte Měsíce, zhasněte lampy,
Vy, kdo máte básníky na starosti…
Autor Láďa, 19.03.2011
Přečteno 386x
Tipy 2
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí