Neúplatní úředníci.

Neúplatní úředníci.

Anotace: ...prý by měli dostat přidáno, aby byli ještě neúplatnější.

Na dveřích prý "NEKLEPAT!"
nadepsáno mají,
prosebníky vyslyší,
jen když hodně dají.

Žádám, žádáš, žádáme,
jediný ty nedáš,
jakou měrou zasíváš,
takovou žeň shledáš.

Žádosti i úplatky
stejnou cestou běží.
...že jsi přišel bez peněz?!
...přijat budeš stěží.

Vždyť, když třeba u soudu,
čeká tě řež lítá,
jedinečná výmluvnost
v penězích je skryta.

Boháčům se zalíbí,
kde hlas peněz velí,
zákony, když promluví,
navždy oněměly.

Boháč dává boháčům,
bráti cos též chtěje,
proto darů výměna
navzájem se děje.

Politici sepsali
zákon v každé době:
"JESTLI TY MI NAPŘED DÁŠ,
...DÁM PAK I JÁ TOBĚ!"
Autor ota.pé, 20.03.2011
Přečteno 354x
Tipy 17
Poslední tipující: ota.pé, carodejka, Juan Francesco de Faro, Kars, NikitaNikaT., CULIKATÁ, Mbonita, danav, labuť, jethullfan, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravdivé a vtipně zpracované.)))

Politici sepsali
zákon v každé době:
"JESTLI TY MI NAPŘED DÁŠ,
...DÁM PAK I JÁ TOBĚ!"

25.03.2011 19:56:00 | carodejka

Dobře vystižené... smutno z teho mi je... však nic nezmůžu. ST!*** za vyjádření.

21.03.2011 17:23:00 | NikitaNikaT.

Svatá (úřednická) pravda! Amen! ST!

20.03.2011 22:10:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí