Zpěv pátý - Vzpomínky na zelená rána

Zpěv pátý - Vzpomínky na zelená rána

Anotace: Jeden večer, ten skoro první; miluju, bojím se, sním?

Sbírka: Zpěvy mého moře

Obláčky páry
modročerných vzdechů
v irské taberně
Opojeni navzájem
a horkým čajem
Opojeni hudbou
co skrývá rytmus srdcí

Cesta, co nevede k cíli
cíl, který je cestou
ze žhavých uhlů
a jasanových kůlů

Posviť mi, lásko
světlem z Čarokruhů
Ať mým mořem
mohou proplouvat lodě
a záchrané čluny
démonů, co obrací se
k Bohům
zpět

V domě Páně
z ohořelých kostí
pod oltářem rozlité víno
rozsypané hostie
a hříchy
Na hřbitově
za mlžných, slunečných rán
kam půjdeme
až porostou fialky

Posviť mi, lásko
ohněm z Shakespearova pera
přines mi svěcenou vodu
z pekla
nebo irské hospody
jejíž zdi
ukrývají
dech
tep
nás
Autor Matsuyama Tatsuko-chan, 21.03.2011
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Désolé, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí tvé obraty, jsou originální a na místě =)

03.04.2011 10:08:00 | Désolé

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí