Římanka

Římanka

Anotace: ona i Ty

Znáte tu starou říkanku,
v ústech opilců hořkou,
jak na návsi věsili Římanku,
ve vzduchu kopala nožkou...

Podivte, ona se svíjí,
dáví se a kulí oči,
trest smrti se nepromíjí,
život si tím nezúročí...

Jazyk venku jako had,
tmavne a dochází mu síly,
v nohou necítí již hmat,
provazem ji uškrtily...

Teď točí se jak hadrová panenka,
bez chrčení, třesení a kopání,
byla to na onen svět vstupenka,
kde duši její nikdo neuchrání...

...

Zde, po smrti jsi za sebe,
jen Ty, v abstrakci-bez těla,
cítění je slabé a slepé,
a můžeš řvát-JÁ NECHTĚL(A)...

...stejně se Tě nikdo nebude ptát...

život není o tom,
jestli chceš nebo nechceš...

...prostě to musíš udělat


i ve smrti

...kdy k životu již neprocitneš
Autor Tomáš Přidal, 22.03.2011
Přečteno 243x
Tipy 14
Poslední tipující: jitka.svobodova, Tamara, hašlerka, Danga, zaba.zuzla, Niky88, Mbonita, Jiná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chudera římanka...ST

22.03.2011 18:06:00 | zaba.zuzla

ST ať chci nebo nechci :) zajímavé úvahy tam vždycky máš ;)

22.03.2011 17:13:00 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí