Prach i mír

Prach i mír

Anotace: ...

.

Kdyby růže padaly
přímo z nebe

tak to jsou jen obvazy
z mého srdce

kdyby zem rozkvetla
tisícem nábojů
a plná byla proudů řek

i kilometry slov
a vjemů
z vlasů lesk

za vlnou
z ovčích stád
přijde mír
písek ho má rád

kdyby listí
zašustilo

a mezi rty
pár písní zbylo

a do očí
kdyby vánek
vnesl kapek pár

tak s tebou jsem tam stál

jedním tahem ruky..
pozbudeš smyslu

jako lesy
co zmlkly
přísahaje místu

na poklady
duše

hvězdy se jen smějí
jako moje koutky úst

řeky vše mít chtějí
jako krajka
diamantů brus

kdybys umíral
kdybys žil

je jedno
kde jsi
co pohlídal
co pochopil

kdyby z nebe
padal sníh

stál jsem vedle tebe
a lodě dokovaly
ve větvích

kdyby modři
došel dech
a rukám žár

nosím své jméno
na svícnech
na hvězdách

kdyby kapky rosy...
svedly jarní růž

kdyby se zástupy ztrácely v mlhách bosy...
na štítu sedí muž

kdyby nebe zdálo se být ploché
a ženy se nalézaly v mokřadech

namaluj svá přání
a pak se kochej
jako by to vše
bylo v obrazech...

.
Autor blue, 25.03.2011
Přečteno 291x
Tipy 24
Poslední tipující: jvacl, Alien.v.v.s., Bíša, Denael, Psavec, Hazentla, Maryje..., anaH, Dota Slunská, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

já prostě na tvé básně nenacházím slov, tak moc jsou pro mně krásné

15.06.2011 09:56:00 | jvacl

nádherné, tak nějak zvláštně podmanivé ..

29.05.2011 21:59:00 | Alien.v.v.s.

hm, ty jo... :)

27.03.2011 11:36:00 | Hazentla

Působivé, bezvadně podané. ST!***

25.03.2011 20:37:00 | NikitaNikaT.

Jedním slovem nádherně napsáno.

25.03.2011 11:24:00 | rivombroza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí