Bludný hruh

Bludný hruh

Anotace: Jo, tak to je o životě...

Když vstoupil první muž v tuto zem,
plivl a řek „Tady jsem!“
a byl spokojen

Pak přišla na svět také žena,
ta dostala dar,
býti mužem oplodněna.

Staletí tu takhle žili,
muž a žena jeden druh,
spoustu dětí zesmilnili,
uzavřeli bludný kruh.

Pak přišla krize, božská rána,
muž začal chtíti více žen,
žena přestala ho míti ráda,
vyhnala ho z domu ven.

Tak plynul dále času tok,
mužů, žen si nevšímaje,
v chování jejich nastal skok,
muž před ženou se kaje.

Jaká změna, co se stalo?
Celé se to pomíchalo?

Kdo teď před kým v prachu klečí,
že by ten kdo v koutě brečí?

Role střídají se, stejně jako postavení,
kdo byl včera králem, dneska již jím třeba není.

Lidé nemění se,
zůstává vždy stejný druh,
snad jednou v lepší promění se,
ten náš starý bludný kruh.
Autor Tomáš~2, 30.01.2006
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Boužel jsem si toho vědom, ale čeština se mnou není zrovna za nejlepší a tak se snažím opravit alespoň to co zvládnu, to co nevidím, nechám... (nebo snad někdy v budoucnu opravím)

15.02.2006 08:22:00 | Tomáš~2

Máš tam, Tome, mistejky, tak si je oprav...filozofe!

30.01.2006 14:39:00 | Who cares a lot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí