Děvka

Děvka

Anotace: Ne tak jak se zdá

Po ulici kráčí
krokem paničky,
jenž dostane, co ráčí.
Ach, ty řečičky

Prý děvka je to, prodejná,
lehká princeznička,
svému chlapci nevěrná
ta Půvabná Tvářička

Kdo chce, ji dostane,
opovrhují a závidí
jen ty hloupé nány z maštale,
co pro práci nic nevidí.

Nevidí, jak uniká
před okolním světem,
ta holka, malá chudinka...
tak povězte to dětem.

Řekněte, polkněte zlost,
jak našlapuje zlehla,
ve svém světě nevinnost,
na ulici-děvka
Autor Jiko, 28.03.2011
Přečteno 238x
Tipy 6
Poslední tipující: James Libustka, H.I.L., Marcone
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně zpracované téma.Trošku mi to připomnělo pověst o krysaři...
S.T.

28.03.2011 13:22:00 | Marcone

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí