Podvodník a divá Bára

Podvodník a divá Bára

Anotace: na přání a jak jinak než podle zadání..

Co básnička? Líbila se?
Chceš nějakou složit zase?

„líbila a potěšila“
řekla dívka potměšilá

třináct mi není
jsem už starší
jedna nestačí
chci moc další
tím neříkám, že píšeš krásně
ale že očekávám tvé další básně

nebudu ti dávat deadline ani čas
ale tvou poezii básníku
tu chci číst zítra zas

jak tohle řekla
na topole podle skal
zelený mužík zatleskal…

a já mu věřila podvodníkovi!
místo slíbené originality,
píše mi o vodníkovi...

omluv Barborko prosím mé zlodějské pudy
předchozí rým půjčil jsem si od Nerudy
a dnes již druhou básničku ti píšu z nudy

to tak! ani zrovínka
zapomněls snad že jsem blondýnka?
a žádná odbarvená slepice
byla jsem jen zvědavá velice
ty moje pražská opice
co tvoje hlava vyplodí
či lépe
jestli něco vůbec se v ní urodí

myslela jsem ale hochu
že už máš rozumu trochu
ty tvoje blbý básničky
dobrý jsou tak pro dětičky

kdo chce sbalit divou Báru
musí mít fakt hustou káru
takhle kdyby přijel lesem
v Audi...nebo Mercedesem
plus nějaké ty prachy v ranci
pak bych mu snad dala šanci


prachy nemám,
to tak bývá,
co mi teda potom zbývá?
mám si kvůli tomu hodit mašli?
to nikdy!! bojuji dál...
co kdybychom v knajpu zašli?
spíš než romantické svody,
zvu tě na šipky do hospody,
nejsem žádnej podvraťák
ale docela normální sympaťák

a když by nám nevyšla knajpa
dala bys mi aspoň skajpa?
dost dlouho tu prosbu v sobě nosím
tak tě o něj svolně prosím


nesnáším přes webku hovory
kdy koukám na ty potvory
co na druhé straně sedí
a do webky tupě hledí
na ajsku mám lidi co pomůžou
a když náhodou nemůžou
tak s nima aspoň podrbu
někdy mluvím já
jindy poslouchám
a jsem spíš za vrbu


ale jak již psala jsem ti hochu
měl bys mít v sobě úcty trochu
spíše než sedět s tebou u vínka
pošlu na tebe svého tatínka
je hajnej a má brokovnici
s ní ustřelí ti tvou palici
a aby neměl v Blatný ostudu
tělo tvé hodí do sudu,
a jako každý sud s mým nápadníkem
přiklopí potom těžkým víkem
následně díru u Abertam vykope
a tam tě i se sudem zakope

tvá Barborka

PS.


Lhal jsem…
báseň jsem rozhodně nepsal z nudy
rovněž rým nebyl od Nerudy
v poezii je těžká každá změna
rým je to jak víš od Erbena
Autor upbraider, 28.03.2011
Přečteno 501x
Tipy 3
Poslední tipující: Findë, Judita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí