Paralelní texty

Paralelní texty

Anotace: podle Sandro Penna, jako první před mýmy texty bude originál, opět tvoření na Semináři tvůrčího psaní, takže žádná veledíla, jen pokusy na základně probíraných typů básní :)

Nespavost vlaštovek. Přítel
tiše mě zdraví. (originál)

Smutek člověka. Nikdo
si ho nevšímá.

Stín budovy. Slunce
se odráží v oknech.

Sladké je plakat, když nebe je jasné
a třpytí se vody v loděnicích
mladistvé beznaděje. (originál)

Krásné je žít, když láska je šťastná
a září slunce na stromy
nezkušeného mládí.

Krajina nehybná v slunci
jako by naslouchala svému tajemství.
Nějaký mladík přešel, a já dosud nevím,
zda skutečný, anebo živý jak plamen,
jenž slunce pohltilo v tichu. (originál)

Nebe plné hvězd nade mnou
jako by složené z černého děravého plátna.
Nějaký zpěv byl slyšet, a já dosud nevím,
zda zněl v mé hlavě, anebo byl skutečný jako jizva,
jenž je památkou nešťastné lásky.
Autor Romana666, 29.03.2011
Přečteno 248x
Tipy 1
Poslední tipující: mademoiselle secret
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slušný pokus.

29.03.2011 13:57:00 | mademoiselle secret

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí