Schody života

Schody života

Anotace: ...

Jdem po schodech stále výš,
ty to vnímáš jen když spíš..
Každý z těch schodů je jeden rok tvého života..
Zda jsi vedl život soudí pak porota
složená z moudrých bytostí duchovních..
Běda ti, zda byl tvůj život samý hřích!
Prvních osmnáct schodů svědčí
o tom, že jsi každý rok větší..
Potom cesta vzhůru letí-
-nejdřív máš svatbu, pak děti
a v horším případě i rozvod..
Uděláš aspoň jeden podvod,
pět mejdanů přes dvě noci,
stokrát odbydeš svou práci
nebo prospíš neděli..
Takoví jsou dospělí..
Jednu otázku si začínáš klást:
„Jak se asi jmenuje další část?“
Je to ta část scvrklých tváří-
-je to nepříjemné stáří,
ve kterém se bojíš smrti..
Infarkt? Nebo tě uškrtí?
Autor Cataliina, 29.03.2011
Přečteno 337x
Tipy 3
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Baví mě číst Tvá dílka.

29.03.2011 22:53:00 | Juan Francesco de Faro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí