Střep z lahve od vína

Střep z lahve od vína

Anotace: k pěti letům(+-) na literu...děkuji Vám

Dcerko, milenko mužů cizích,
co k narození máš ještě daleko, zři,
že slunce opět vyšlo zklamáno,
a ze zlých snů o hvězdách nic už neznamená.

Milenec utekl na opačnou ze stran,
k místům, kde tma vládne rukou něžnou,
pro pět ran, několik svatebních darů,
na závoji z oblohy mléčné hvězdy ztrácí zář.

Tam k těm slovům, utekl jen sám,
pro pár doteků ranních mlh,
co objímají tělo tvé jak duši svou,
ke kolenům přitisklé a místo srdce šíp Amorův.

Dcerko, ty nenarozená potěcho,
věř, že dnes, kdy ještě nedýcháš,
není slunce o tolik krásnější,
než v den, kdy poprvé na svět pohlédneš.


Leč rudý střep z lahve od vína,
na podlaze při dotyku skřípe,
místo souznění pád chvil bolesti,
pak slunce opět zajde, zklamáno z myšlenek tvých.
Autor Láďa, 30.03.2011
Přečteno 240x
Tipy 11
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, labuť, Majdalénka, WhiteSkull, ziriant, Marcone, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...není zač ...jen bych čekal trochu více radosti v textu při té oslavě 5ti let..

30.03.2011 13:10:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí