Malé v poušti

Malé v poušti

Anotace: Děkuji Friedrichu Nietzschemu a Hermannu Hessemu.

Uprostřed buše
Leží jedno malé srdce
O které si varani chladí
rozpálenou hlavu.

A uvnitř srdce jsou ukrytá slova
O kterých nikdo ani neví jak zní
Ale za noci, když srdce nemá pro koho
být chladné
když odejdou všichni, pro které netluče
Srdce zpívá

A ty se vzbouzíš v jedenáct večer
Marně vzpomínáš od koho je ta melodie
Která honem prchá
ze ztemnělého pokoje

To srdce v buši tu není pro varany
I když je chladí
Není tu pro písek, kterým je hýčkáno
Není tu pro Slunce, kterým je litováno
Není tu pro kaktusy,se kterými se za dne přátelí.
Ani pro beduíny, kteří jej obdivují
Na ty všechny pohlíží srdce s klidnou láskou
Doopravdy tluče srdce pro ty
Kteří mají svoje srdce pohozené v trní
Na kamenitých cestách
V špinavých loužích Tři sta mil daleko
A v nocích bdí
Pro ty je srdce připraveno být každou takovou noc
Ale mnozí varani pokládají srdce jen za užitečného
rudého šaška.
Autor Kéž bych byl kytička, 31.03.2011
Přečteno 273x
Tipy 7
Poslední tipující: Marcone, Noc17
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvěle divná báseň, v pozitivním slova smyslu

08.09.2011 12:42:00 | Trdlo

...jejda...dobrý :)

31.03.2011 19:16:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí