Pocestný

Pocestný

Anotace: Poutník bez domova a cíle. I dnes by jej bylo třeba, krys je dost.

Poutník věčných cest,
Pod kápí skrytou má tvář.
Ze svitu hvězd
dopadá zář
na smutnou postavu.

Oči temné tůně,
samotou putuje.
Strasti své svěřuje luně,
neb přátel nemaje.

Dlouhý plášť
na paty splývá
při cestách městy,
když tiše zpívá.

Rty sevřely
a prsty roztančí
křivky píšťaly.
Na tu hudbu
poslední tanec se tančí.

Tak se svou píšťalou
v dlouhém kabátě,
s tváří schovanou.
Nepoznáš závratě,
Když s krysařem kráčíš.

Přichází, aby hrál
píseň smrtící.
Osudu král
na flétnu pějící.
Autor vox animi, 01.04.2011
Přečteno 347x
Tipy 8
Poslední tipující: Amable seňor Marek, olnek, seh, jethullfan, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přichází, aby hrál
píseň smrtící.
Osudu král
na flétnu pějící...pěkné!

../Jen tu tiše pod kápí stál a svou kouzelnou hudbu hrál/..dávám supertip!..

02.04.2011 12:58:00 | olnek

moc pěkný :)

01.04.2011 17:39:00 | seh

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí