Kousek po kousku

Kousek po kousku

Anotace: Člověk je substance smrtelná, vyjadřující myšlenky řečí.

Se skřípavým zvukem vešel jsem dveřmi,
krokem lehkým jak když běhá si myš.
Prach hustý šedivý obklopil mne velmi,
i tak sebe oprášil jsem,
s cílem prozkoumat naši skrýš.

Tady já hrával si s ní když jsem byl malý,
a vyprávěl historky z mých cest,
tady jsme spolu každé jaro dováděli
a ona se za břicho popadala v rytmu mých humorných gest.

Dnešek je jako věčnost, co odešla si neznámo kam,
popletla si blázna, který se tě stokrát nahledal!

A jediné, co mu zbylo je znělost tvého smíchu,
laškovný třpyt v očích a parfém, co voněl po ořechu.

Kousek po kousku vnímám, dýchám a představuji si Tě,
jako tenkrát, když bylo jaro a nám pět.

Tvé vlasy zkroucené, vlály Ti při běhu
a Tvá bílá pleť jak samet ze sněhu,
tak křehká a líbezná
proč nemohlas být má princezna?

Odhozená jako sedící porcelánová panenka v koutě,
v srdci vzpomínku ukrývám a vím, že mne slyšíš v zaprášené němotě...

A proto Tě volám zpět, vrať se prosím!
Autor Any 4, 02.04.2011
Přečteno 300x
Tipy 7
Poslední tipující: JohnyD., Bona, jethullfan, strašidýlko-střapatý, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí