Ctnost už se nenosí

Ctnost už se nenosí

Anotace: Bez komentáře...

Možná na tebe

v ráji čekají

možná v pekle

oheň doutná



Hříchy

v knize života

si čárky

dělají



Nepozdravil

zebru

na červenou

skolil

je hrubý

nedává spropitné



Každý druhý

žárlí

každý třetí

je chamtivý



Ctnost

už se nenosí

růže se

nekradou

dívky se přestaly

červenat



Na vše přímo

bez okolků

nač se zbytečně

zdržovat



Čas jsou peníze

to vám každý

školák

poví



Dnes se

i naše planeta

rychleji

otáčí



Možná se diví

co za svět lidí

ji neustále

vytáčí



Jeden nádech

jeden výdech

a pak holé

nic



Země se

zastaví

lidé zmizí

a modrá

zčerná
Autor palošáček, 02.04.2011
Přečteno 243x
Tipy 8
Poslední tipující: Anita Buchtová, Judita, TetaKazi, NikitaNikaT., jethullfan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně silné - tak, až mě donutilo zamyslet a já z toho zkondenzovala báseň. ST

25.06.2011 18:39:00 | Anita Buchtová

Vítej na Liter.cz!

Tvé dílko se mi líbí, zamyšlenkové a řekla bych... pravdivý závěr. ST!***

03.04.2011 11:55:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí