Sen o lese

Sen o lese

Anotace: Jen dvě osoby mohou pochopit plný obsah této básně...

Tajené tóny se kolem stromů plíží,
jsou hladké, jemné, s láskou na les shlíží.
Je krásně teplo, lehko. Není proč se bát.
Chci do trávy ulehnout a šťastně usínat.


Po větru line se hlas fléten,
Slunce jasně září a trávou voní květen.
Stromy kolem nás vzhlíží v mocné výše,
jsem tu s tebou zas, vášeň z větru dýše.
Listy se chvějí, šumí větru dech,
nohy jsou bosé, vlasy hladí mech.


Jsem tu jen s tebou, dvě duše v prostřed lesa,
vidím Tvé oči, mé srdce štěstím plesá.
Potom tak, jako se paprsky listovím vinou,
dva milenci spolu v čirou touhu splynou.
Den přejde v noc a v úplňku bledém
ti dva splynou v jedno a oba jsou jeden.


Obloha zčernala a hvězdy vysvitly.
Všechny sny smutku již dávno odlétly.
Je tu jen jeden, sen o krásném lese,
kde tisíce fléten píseň lásky nese.
Autor papája, 04.04.2011
Přečteno 668x
Tipy 6
Poslední tipující: Elyona, Gabriella-9, Giginka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí