bezcílně?...

bezcílně?...

Anotace: ale co když je to k cíli jen poněkud zdlouhavější...

někdy mi přijde
do mysli
bez pozvání
ale cenzura to není
že lidé často lehce
opouštějí své ideály
podléhají neúspěchu a zklamání
zaleknutí obtížností
přesvědčeni o marnosti své cesty
byť sledovali správný směr
jako tenkrát kdysi
když promlouval tamten k tomu
co kráčel v úžasu po vodě
zři malověrný
proč jsi pochyboval?...

bez vnitřní síly a vize
přece nic vykonat nelze…

kdo to kdy zažil a viděl
že by skeptik s pochyby
vytvořil něco ušlechtilého
se stálou hodnotou...

už Vergilius pravil
mens agitat molem
duch hýbe hmotou...

stojím na prahu
před tajemstvím přírody
a i když ve své jednoduchosti
náchází zalíbení
předkládat mi hádanky
před kterými logika couvá
rozum se vzdouvá
a úsudek nemám daleko
k mdlobám
přesto neváhám
učinit ten krok do neznáma
i za tu cenu že skončím
s rozbitou pusou...
Autor enigman, 04.04.2011
Přečteno 281x
Tipy 28
Poslední tipující: Jana M., isisleo, zenge, Juan Francesco de Faro, labuť, Dota Slunská, střelkyně1, CULIKATÁ, Actafool, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

..to asi ta zkušenost..
..co přichází v pozdním věku.. :-)))

06.04.2011 20:43:00 | isisleo

To člověka napadají věci!

05.04.2011 20:43:00 | Juan Francesco de Faro

logika couvá
rozum se vzdouvá

... přesto neváhám
učinit ten krok do neznáma
i za tu cenu že skončím
s rozbitou pusou ...

... tak přesně tohle jsem obzvlášť dnes /ale nejen dnes/ potřebovala slyšet ;-))... děkuju...

05.04.2011 06:20:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí