Politické

Politické

Anotace: Jak to vidím

Proč vždycky opozice

Vyskakuje jak opice
a ne a ne být podnětná a tvůrčí

Proč se vládě špatně vládne
proč národ chudne a stárne

Studenti se do politiky
nezapojují

Už dvě desítky let
ztrácíme noblesu a čest

Jak ode dna se odrazíme
když desatero neumíme

Bůh je naše velké jmění
mamon spěje k zatracení

Však neremcejme válka není
stále žijeme v České zemi
JE NEJVYŠŠÍ ČAS K PROBUZENÍ

Skutečnost nás naučila znát
do politiky která nemá řád
se chce dostat každý neřád
Poloviční platy politikům
mohly by zachránit republiku
neseděli by na hnízdech stále
když nemají tvůrčí myšlenky žádné
Vytrácí se morálka
mravnost moudrost i cit
v takové zemi těžko se dá žít

Tomáš Garrigue Masaryk

To byl pojem
nebylo rovno mu
ve světě kolem

Přísný byl k sobě
přísný taky k jiným
řád mravnost morálka
byly jeho primy

President Masaryk
svou rozvahou byl známý
uznávanou autoritou
byl pro všechny strany

Choval v sobě velkou pokoru
k Bohu Přírodě i Národu
v době těžké pro národ i svět
šel dopředu nevracel se zpět

Přejímal myšlenky
velkých filosofů
mistrným uměním
je předával světu

Pevný řád morálka
mravnost pokora píle
byly tohoto státníka cíle
Autor kojanova, 05.04.2011
Přečteno 263x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, NikitaNikaT., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí