Někdy to musí skončit

Někdy to musí skončit

Anotace: ...

Zavři oči... nech se ukolébat jarním vánkem
šeptajícím pohádku
že svět funguje

Zameť pod koberec
svých dlouhých řas
mladé lidi bez domova.
Nekousejme do jablka
- věřme, že je uvnitř zdravé.

Nedívat! Podvod století.
Chléb naší práce v cizích kapsách...
Ale reforma je nutné zlo.
Nezpochybňuj!
Radikální myšlení
je zločin.

Tak zavři oči... nech se ukolébat
atraktivní hlasatelkou
... v berlínské ZOO se narodila slůňata!

Tisíce přepracovaných žen
v nočním Tescu
... bude to šedesát jedna,
bylo všechno v pořádku?...

Kácíš těžební limity
svým mlčením
privatizace toho, co patří všem

Sluncem zalitý Bejrůt
čeká probuzení rudým přílivem,
stejně jako Tripolis, Káhira, Teherán
další invazní vylodění
proti vlastním lidem
co si dovolili odhodit masku

Tak zavři oči... nech se ukolébat
sladkými řečmi církevního hodnostáře
o věčném ráji

Smrt tisíců kvůli
investicím pro dobro všech
Afrika pláče
za zločiny MMF

Útoky na koních
do sedících lidí
aby měli fašisté volný průchod

masmédia a jejich pohádky
po nichž usínáš abys ráno
znovu roztočil kapitalistický spektákl

cena za tělové mléko
obrovská zvířecí Osvětim

Tak zavři oči... a zvol znovu své katy
podřízni si větev, na níž sedíš

Volit je občanská povinnost!
Autor Metcheque, 05.04.2011
Přečteno 452x
Tipy 9
Poslední tipující: Azure angel, brooklyn, dream in emptiness, la loba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Starší paní po jisté anketě, jak se jí líbí v naší vesnici, zvedla tiše hlavu a odpověděla: NELÍBÍ. ZASRANÁ CELÁ ČESKÁ REPUBLIKA. A šla. Když už jsme u té naší zemičky.

05.06.2011 00:27:00 | brooklyn

muhe, krásné až na tu poslední větu =) ST

27.05.2011 21:06:00 | dream in emptiness

Tak strašné to zas nebude ne:)

09.04.2011 00:04:00 | Metcheque

Na tv nekoukám noviny nečtu a po Tvé básni se asi obésím

05.04.2011 17:24:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí