Svoboda

Svoboda

Anotace: básnička inspirovaná hodinou češtiny...

Copak je to svoboda?

Svobodné volby, svoboda hlasu,
tak tohle je ona?
Dočkej jako husa klasu,
ona přijde, poklona.

Když tohle není ona, tak co to je?

Je to možnost dělat věci,
co by každý chtěl,
je to volnost přeci,
do světa bys odjet směl.


Aha… A to teď nemůžu?

Copak můžeš říct: ,,Každodenně plavu
v peněz plném domě,
jsem nejlepší, mám slávu,
pak Skrblík je až po mně?“

Ne… Už to chápu…

Ale i tak to není zcela,
taková svoboda, jaká má být,
život je jedna uzavřená cela,
od které každý klíč chce mít.

Takže život je bída…

Takhle říct by se to dalo,
Svoboda je neznámý cit,
na světě je jí strašně málo,
všichni chceme konečně klid.

A kdy ho dosáhneme?

Až budeme obrostlí mechem,
po zádech přeběhne smrti vánek,
završíme to posledním dechem,
čeká nás jen věčný spánek…

A TAK TO JE…
Autor H.I.L., 05.04.2011
Přečteno 238x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí