omráčený

omráčený

Anotace: .

zdusené nebe
s docela malým východem skrz slunce
které už touto dobou nevzdává hold flákačům
ani chodcům
co teď za oknem bezmocně bloudí

za takového šera potkávám mladou dívku
náhodně a velmi pravidelně
nastupuje do tramvaje v doprovodu svého malého syna
nikdy jsem nezažil tak zářivé paprsky slunce
které najednou umí proniknout skrz sklo
a všechno to zoufalé v lidech

vidím její oči
tak zklamané a dobrosrdečné
vidím onu lásku
která skrz ní proniká do vzduchu
vím, že existuje klíč
a ten se skrývá v pohledech

vím, že lze vidět skrz otevřené oči

.
Autor slob, 10.04.2011
Přečteno 287x
Tipy 8
Poslední tipující: hanele m., Tamara, CULIKATÁ, rivombroza, hatlapatla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pro mne "hezké" je někde jinde - tohle mě uchvátilo - svou obyčejností a zároveň výjimečností..
co hezkého sem kdy kde přečetla, to zapomínám ale věci jako je tahle ty někde ve mně zůstávají :o)

14.04.2011 12:24:00 | hanele m.

Opravdu hezké ...

10.04.2011 21:25:00 | rivombroza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí