Svět z papíru

Svět z papíru

Anotace: Volný verš a náhlá inspirace čímsi...

Jít prašnou cestou až na konec světa

Jen hledat inspiraci
Která sedí celou dobu na parapetu

A pak na okraji propasti stát
a pořád se jen ptát
po smyslu bytí, žití
Proč vlastně dýchám?
Podívat se dolů a chtít skočit
do té propasti, která zachránila už tolik těl
Hlavně duší
Které nezvládly tlak světa kolem nás
Přemítat o kroku vpřed,
tiše padat na tu hromadu
a očima objímat vzduch
Nebo se otočit a zachránit svět
Na chvíli
Nebo napořád?
Kdo ví?
Zase se nadechnout
Šampus z lahve pít
Vyfukovat sladký dým
Střílet si zlatou
Nebo o tom všem aspoň snít
Na osamělých kolejích
déšť padá na poutníka
ležícího se stéblem trávy mezi zuby
a pátrajícího ve hvězdách
Velký vůz by nás mohl odvést
do nových vesmírů
Náš svět z papíru
Brzo se sesype jako domeček z karet
a nebude nikdo, kdo by ho zamet….
Autor Prinzeschen, 12.04.2011
Přečteno 223x
Tipy 4
Poslední tipující: hatlapatla, Linzerka, malá slečna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí